Bewegen voor Ouderen - Dorpsraad Kreileroord

Bewegen voor Ouderen

Beste allen,

We zitten alweer een aantal weken aan huis gekluisterd. De deuren van scholen, sportverenigingen/clubs en inmiddels ook van organisaties en andere ondernemers zijn op slot gegaan en sinds gisteravond is duidelijk dat deze situatie nog zeker vier weken zal voortduren. Een ongekende en onverwachte situatie waar we nog niet eerder mee te maken hebben gehad. In deze situatie is het voor iedereen – en zeker ook voor de ouderen – van belang om te blijven bewegen. Daarom zijn we programma’s Thuis in Beweging voor ouderen aan het maken.
Klik op onderstaande oefeningen om deze te downloaden
24-05-2020 Oefeningen  nieuwe beweegkaarten met rollator oefeningen. (deel 3)
17-05-2020 Oefeningen  nieuwe beweegkaarten met zittende oefeningen. (deel 3)

08-05-2020 Oefeningen  10 nieuwe beweegkaarten met staande en liggende oefeningen en een oefening met scrabble letters.

01-05-2020 Oefeningen  een circuit met 10 rollatoroefeningen (Deel 2)
24-04-2020 Oefeningen welke zittend gedaan worden (binnen of buiten) (deel 2)

Thuis oefening 3
17-04-2020 Oefeningen met onder andere oefeningen op de grond, Balans, Staande

08-04-2020 Oefening die men zittend kan doen (deel 1)

01-04-2020 Oefening die met een rollator gedaan kan worden. (Deel 1)

Het eerste programma met oefeningen met een rollator is doorgestuurd.
Alle oefeningen staan in een pdf file. Hierin staan niet alleen oefeningen die worden ondersteund met voorbeeldfilmpjes, maar ook oefeningen die we hebben verduidelijkt d.m.v. foto’s. Naast bewegen blijft goed en verantwoord eten en drinken uiteraard van belang. In ‘Thuis in beweging’ besteden wij daarom ook aandacht aan gezonde voeding en slimme keuzes die ouderen kunnen maken.
Het is gemaakt om te gebruiken, dus doe er je voordeel mee!

Hartelijke groet,
Sigrid Schweitzer