De buurtbus lijn 416 - Dorpsraad Kreileroord

Ga naar de inhoud

De buurtbus lijn 416

Lijn 416 Kreileroord Zuiderkwelweg - Schagen Station v.v.
Bij aanvang van de concessie Noord-Holland Noord op 14 december 2008 werd een buurtbus  geïntroduceerd die Schagen met Anna Paulowna, Wieringerwerf en  Kreileroord ging bedienen en alle kleinere dorpen die ertussen liggen,  met een frequentie van 1x/uur van maandag tot en met zaterdag overdag.  In de spitsuren reed deze buurtbus echter niet verder dan Wieringerwaard. Doorgaande reizigers konden dan gebruik maken van de lijnen 130 en 158.
Vanaf 12 december 2010 ging de lijn komende vanaf Kreileroord in Schagen via het Magnushof rijden. Door het inkorten van lijn 130  gingen alle ritten in de spitsuren wel weer verder rijden naar  Kreileroord, hetzij dat Wieringerwerf dan in z'n geheel niet bediend  werd.
Vanaf 13 december 2015 rijdt de eerste rit richting Schagen vanaf Kreileroord in plaats van vanaf Slootdorp.
Op 22 juli 2018 ging de volgende concessie Noord-Holland Noord  van start. Deze concessieovergang ging gepaard met flinke wijzigingen  in het lijnennet en introductie van het Flexvervoer. Deze buurtbus in de  Noordkop bleef vrijwel ongewijzigd rijden; alleen in Zijpe kwam één  bushalte te vervallen, te weten: Korte Ruigeweg en in Wieringerwerf werd de route uitgebreid naar de Brinkweg.

O.a. door een chauffeurs te kort rijdt deze lijn niet in het weekend. kijk in de ov wijzer voor wijzigingen gedurende schoolvakanties.!
Terug naar de inhoud